![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem tutaj nowy i dopiero się uczę więc proszę o wyrozumiałość.
Mam problem z poniższym kodem, to formularz zamówień w sklepie internetowym, jak zrobić aby na wskazany adres e-mail wysyłał treść zamówienia? Z góry dziękuję ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o funkcj mail()
mail(adresat, temat, treść, nadawca); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wiem ale jak napisać, aby ta funkcja mail generowała treść wiadomości z bazy danych umieszcza ("SELECT * FROM kosz WHERE sesja = '$sesja'"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ty nie masz wsadzać zapytania "SELECT * FROM kosz WHERE sesja = '$sesja'" do argumentu...
tylko musisz pobrać najpierw te dane następnie umieścić je w zmiennej i dopiero dać jako argument. Pobieranie danych już masz z głowy... Ponieważ ta pętla to robi while (($dane = $pobierz -> fetch_assoc()) !== null) { i w tym momencie tablica $dane zawiera rekordy z bazy... Odwołujesz się do nich przez $dane[nazwa_kolumny] Pętla to pętla... Najprawdopodobniej zwróci ci więcej niż 1 wiersz tak więc musisz użyć sklejacza.... $zmienna_zawierajaca_informacje .= i tutaj doklejasz ciąg np. $dane[produkt].$dane[ilosc]... ... Zwróć uwagę że jest tam kropka "." przed znakiem = ... Dokleja on na końcu stringu, inny string następnie wysyłasz tą zmienna powyżej $zmienna_zawierajaca_informacje ale dopiero wtedy jak już opuści pętle czyli na chłopski rozum, na samym dole. Pozdrawiam Ten post edytował szmerak 27.11.2011, 14:38:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i wywołujesz tą funkcje z adresem pod ktory ma wysłać i z tym co wyciagasz z tablicy Ten post edytował Mayka 27.11.2011, 20:05:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 13:29 |