![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2011 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ostatnio sprzedałem wszystkie i allegro mi zwróciło około 30% kwoty wystawienie. Co gdy nie sprzeda się żadna sztuka lub tylko trochę?
Gdzieś mogę o tym poczytać? Ta kopalnia regulaminów na allegro mnie trochę przeraża. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://allegro.pl/country_pages/1/0/z4.php
F. Zwrot opłaty za wystawienie Towaru w kategoriach objętych prowizją od sprzedaży. Jeżeli w momencie zamknięcia Aukcji, doszło do sprzedaży oferowanego Towaru, Grupa Allegro zwróci Użytkownikowi opłatę poniesioną z tytułu jego wystawienia. W przypadku Aukcji wieloprzedmiotowych kwota zwrotu opłaty za wystawienie jest proporcjonalna do ilości sprzedanych Towarów i będzie naliczana w następujący sposób: K x S/W= Z gdzie: K: oznacza kwotę poniesioną tytułem opłaty za wystawienie Towaru S: ilość sprzedanych Towarów w ramach Aukcji wieloprzedmiotowej W: ilość wystawionych Towarów do sprzedaży Z: kwota zwrotu opłaty za wystawienie Towaru Zwrot opłaty za wystawienie Towaru nie przysługuje w przypadku usunięcia aukcji przez Grupę Allegro oraz jeśli do sprzedaży oferowanego Towaru doszło w jednej z następujących kategorii: "Motoryzacja" (serwis motoAllegro) ? w podkategoriach "Samochody", "Motocykle", "Maszyny budowlane", "Maszyny rolnicze", "Inne pojazdy i łodzie", ?Przyczepy, naczepy? oraz ?Wózki widłowe? , w kategorii "Nieruchomości", "Wakacje" oraz ?Usługi?. ------------ zakladamy, ze : - wystawienie aukcji kosztowalo Cie przykladowo 10zl. - K - sprzedales 5 przedmiotow - S - wystawiles 10 przedmiotow - W Z = K x S/W Z = 10 x 5/10 Z = 5zl Zastanania mnie tylko, dlaczego po sprzedazy wszystkich przedmiotow Allegro zwrocilo Ci 30% kwoty. Zakladam, ze do kwoty wystawienia aukcji doszla prowizja od sprzedazy, ktora jest - wiadmo - bezzwrotna ![]() Ten post edytował Kaloryfer 26.11.2011, 22:43:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:28 |