![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy funkcja :
wczyta do zmiennej $xml całą zawartość pliku "plik.xml", czy tylko jakieś referencje do tego pliku? Bo jeżeli całą zawartość, to może się chyba pojawić problem gdy ten plik będzie bardzo dużych rozmiarów? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SimpleXML to parser, który operuje na całym pliku. Skorzystaj z XMLReadera, jeżeli potrzebujesz operować jedynie na fragmentach pliku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super - czegoś takiego właśnie potrzebowałem do odczytywania dużych plików XML.
Natomiast co do zapisywania, to czy odpowiednikiem XMLReadera jest XMLWriter? To znaczy mam bardzo duży plik XML i chcę do niego gdzieś w środku dodać nowy węzeł. Normalnie robiłbym to w SimpleXML przy pomocy metody addChild, ale plik jest zbyt duży, żeby wczytać go do zmiennej, Czy wobec tego w XMLWriter mogę dodać nowy węzeł do pliku XML bez wczytywania całej zawartości pliku? Ten post edytował Demoneos 27.11.2011, 17:39:08 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:23 |