![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
opiszę, co chciałbym zrobić. Mam taki oto kod: Cytat $dzien = 26; $miesiac = 11; $rok = 2011; $razem = $dzien.$miesiac.$rok; $ostatnia_wizyta_na_forum_dzien = (jak to pozyskać?); $ostatnia_wizyta_na_forum_miesiac = (jak to pozyskać?); $ostatnia_wizyta_na_forum_rok = (jak to pozyskać?); $razem_wizyta = $ostatnia_wizyta_na_forum_dzien.$ostatnia_wizyta_na_forum_miesiac.$ostatnia_wizyta_na_forum_rok; if($razem jest o 3 dni mniejsza od OBECNEGO CZASU (jak pozyskać?) { zrób to... } if($razem_wizyta jest o 3 dni mniejsza od OBECNEGO CZASU (jak pozyskać?)) { wykonaj to... } Zdanie "3 dni mniejsza" oznacza, że jeśli podana data w zmiennych jest o 3 dni do tyłu, czyli jeśli dziś jest 26.11, to warunek w if zostanie spełniony jeśli data w $razem jest 22.11. Chciałbym tutaj tez uwzględnić miesiące, bo potem wyjdzie mętlik, jak nadejdzie kolejny miesiąc, bo dni idą od początku... Po za tym w kodzie napisałem "(jak pozyskać?)", ponieważ nie wiem, jak pozyskać te dane... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 31 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: WAT Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strtotime
time i pozostaje porównywać sobie cyferki. A co do danych na temat ostatniej wizyty to pewnie trzeba by je pobrać z bazy danych. -------------------- • Wszystkie wielkości świata nie są tyle warte, co dobra przyjaźń... • |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:28 |