![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien, problem, który nie wiem jak rozwiązać. Rozbudowuję pewną klasę o swoje metody m. in. o zapis do pliku. Problem się właśnie pojawia tutaj. Chcę dodać na końcu pliku jakieś swoje dane, ale niestety zamiast dodawać, plik jest nadpisywany. Próbowałem na 2 sposoby:
oraz:
Żaden nie działa. Plik ma rozszerzenie sql. Ale jeśli zmienię go na inny, np txt, to już działa normalnie. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na odwal się to http://pl2.php.net/manual/en/function.rename.php
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zostawię jako ostateczność, a nie ma innego sposobu?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w 1 przykładzie to co $current pokazuje
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Tylko dziwne, bo skoro file_get_contents pobiera zawartość, to u mnie nie pobiera. o.O
Dostaję: Po pobraniu: Po dopisaniu: Damian New liane Problem jest taki, że klasa po które dziedziczę wypluwa plik sql, a ja chcę go w swojej klasie otworzyć, dopisać kilka swoich linijek i zapisać go do tego samego pliku. EDIT 1: Ponadto jak robię rename pliku sql, to dostaję: Warning: rename(filename.sql,filename.txt) [function.rename]: Proces nie może uzyskać dostępu do pliku, ponieważ jest on używany przez inny proces. (code: 32) Plik nie jest otwarty w żadnym innym programie. EDIT 2: Myślałem, że problem się rozwiązał jednak nie. Problem jest wtedy, kiedy klasa bazowa zapisze ten plik. Jak odpalę w swojej, to wtedy zawartość pliku jest nadpisywana. Wystarczy, że zrobię file_get_contents i zawartość pliku robi się pusta. EDIT 1 jest nadal aktualny. W najgorszym przypadku zrobię klasę, która nie dziedziczy, ale będzie tworzyła wewnątrz siebie obiekt klasy, po której chciałbym dziedziczyć. Ten post edytował IceManSpy 26.11.2011, 18:02:40 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:08 |