![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Masterek-- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mam pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić. Mam pewien skrypt curl, który wchodzi na stronę, wysyła posta, a później ma pobrać odpowiedź. Sprawa wygląda tak, wszystko ładnie się wysyła, problem jest z pobraniem odpowiedzi. Odpowiedzią jest taka treść: Ja chciałbym wyświetlić tylko konkretnego linka, a następnie go dopisać do pliku (w następnej linijce, gdyż będzie kilka takich linków). Wiem, że trzeba użyć funkcji preg_match, tylko, że nie mogę sobie poradzić. Mam coś takiego:
ale coś mi to nie działa. Pomoże ktoś? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
preg_match_all('|<h4>(.*)</h4> <a href="(.*)">|',$wynik,$adresy);
Pobieżnie błędy: - w $wynik masz spację między "/h4" a "<a" - a w wyrażeniu go nie masz. To podstawowy błąd, który bruździ przy regexpach. - w wyrażeniu regularnym zawartym pomiędzy apostrofami masz na początku "(", a na końcu,przed modyfikatorami, masz ")". A regexp ma być otoczony takimi samymi znakami. - modyfikator "siU" wyciąłem - mnie się okazał niepotrzebny, na pewno w takim małym tekście "U" jest niepotrzebne, dla jednej linii "s" też jest zbędne. "i" to już wedle upodobań. Ten post edytował abort 25.11.2011, 22:05:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 10:08 |