![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
mam dziwny problem. Wprowadziłem do skryptu który aktualnie produkuje transakcje, a jako że do relacji z bazą danych używam klasy, przerobiłem ją trochę. Ale do rzeczy. Tak wyglądają u mnie zapytanie na transakcjach:
Dzięki temu, zapytanie które trafia do SQLa wygląda tak:
I wykonuje się w taki sposób:
I cały problem polega na tym, że gdy korzystam z transakcji prawie nigdy nie wykonuje się pierwsze zapytanie po "START TRANSACTION". Gdy to samo zapytanie wkleje w konsole SQL w PhpMyAdminie wszystko działa cacy. Ktoś wie o co może chodzić? Ten post edytował Adi32 25.11.2011, 18:34:44 -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A czemu jak normalny człowiek nie wykonujesz każdego zapytania oddzielnie? Nawet nie wiedziałem, że można mysqli pozwala na wykonywanie multi zapytań.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależało mi w pewnym momencie na wykonywaniu multi zapytań ze względu na kilka różnych kwestii i nie chce teraz z tego rezygnować z powodu TRANSACTION. Działać ma wszystko.
Najdziwniejsze jest to, że od czasu do czasu zapytanie wykona się w całości poprawnie. Może mi ktoś przy okazji powiedzieć, ja są wykonywane zapytania w phpMyAdminie? W sumie to miałbym prośbę. Mógłby ktoś przetestować to u siebie? Może to jest błąd mysqli... -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Zależało mi w pewnym momencie na wykonywaniu multi zapytań ze względu na kilka różnych kwestii A to już z czystej ciekawości zapytam jeśli można:O jakie kwestie chodzi? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
A to już z czystej ciekawości zapytam jeśli można: O jakie kwestie chodzi? 1. Zaczęło się od tego, że myślałem, że aby używać zmiennych w SQLu - zapytanie musi iść jako całość. Co się potem okazało to bez znaczenia. 2. Często zanim zapytanie się wykona jest generowane, czasami generuje się sporsza ilość zapytań i wole nagromadzić je pętlą i wykonać jako jedno niż odpalać je w nieokreślonej pętli. 3. Kwestie czysto edukacyjne. Wiem, że kwestie nie są przekonujące i pewnie masz rację, lepiej to puścić pojedynczymi zapytaniami ale i tak chciałbym wiedzieć o co chodzi. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:52 |