![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam ciekawych artykulow wykorzystujacych mala siec uzytkownikow (uzytkownicy Windows - mala siec firmowa - kilka komputerow i serwer sieciowy) oparty na PHP.
Zarzadzanie i zakladanie nowych userow (w tym nowe stanowisko komputerowe). Przede wszystkim mam tutaj na mysli baze uzytkownikow systemu PHP wykorzystujaca uzytkownikow Windows (tylko i wylacznie) Bede wdzieczny za jakiekolwiek informacje na ten temat. -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Aż tak egzotycznego połączenia jeszcze nie widziałem. Spróbuj poszukać odpowiedzi tutaj - http://php.iis.net/
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego egzotyczne?
Widzialem takie polaczenia normalnie dzialajace w duzych firmach z tym ze napisane w ASP... nie wielka roznica -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Dlaczego egzotyczne? Widzialem takie polaczenia normalnie dzialajace w duzych firmach z tym ze napisane w ASP... nie wielka roznica ASP.NET to natywna technologia działająca na Windowsie i w niczym nie przypomina PHP. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy windows się aż tak do tego nadaje, z racji że nie jest otwarto źródłowy to istnieją tylko wersje systemu wydawane przez MS. W przypadku unixów jest nieco inaczej, bo tutaj każdy może sobie samemu zmodyfikować system. Ostatnio zainteresowałem się serwerem sieciowym, z racji że całkiem przypadkowo wpadła mi dość ciekawa płyta mini-ITX wraz z pamięcią ram i zastanawiam się nad postawieniem serwera plików (NAS). Rozglądając się w jakichś sensownych systemach, dość fajny okazał się FreeNAS, który bardzo ładnie obsługuje użytkowników różnych platform (linux, unix, windows, apple) i udostępnianie przestrzeni, zarówno w sambie, jak i iSCSI wygląda bardzo ładnie. Do tego wersja 0.7 ma interfejs webowy zrobiony w php, wersja 8 ma już interfejs napisany w django.
Dobrze jakbyś jakoś lepiej wytłumaczył chociażby to: Cytat Zarzadzanie i zakladanie nowych userow (w tym nowe stanowisko komputerowe). czy to: Cytat Przede wszystkim mam tutaj na mysli baze uzytkownikow systemu PHP wykorzystujaca uzytkownikow Windows (tylko i wylacznie) bo niestety, nie wiele zrozumiałem z tego co napisałeś, jedynie przyszło mi do głowy że potrzebujesz czegoś w rodzaju samby i dobrego firewalla. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:18 |