![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam select na podstawie którego wyświetlany jest inny select ograniczony wartością pierwszego select:
Kod <select name="id_klwkjw" onchange="dodaj_srednice_mpm3()" id="id_klwkjw" validate="required:true"> option .. </select> function dodaj_srednice_mpm3() { var ajaxRequest; try { ajaxRequest = new XMLHttpRequest(); } catch (e) { try { ajaxRequest = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP"); } catch (e) { try { ajaxRequest = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } catch (e) { alert("Twoja przegladarka nie obsluguje javascript!"); return false; } } } ajaxRequest.onreadystatechange = function() { if(ajaxRequest.readyState == 4) { var ajaxDisplay = document.getElementById('srednica_mpm3'); ajaxDisplay.innerHTML = ajaxRequest.responseText; } } var id_klwkjw = document.getElementById('id_klwkjw').value; var queryString = "?id_klwkjw=" + id_klwkjw; ajaxRequest.open("GET", "wykaz_srednica.php" + queryString, true); ajaxRequest.send(null); } wykaz_srednica.php tworzy mi listę select dla konkretnego id_klwkjw moje pytanie: jak z pliku wykaz_srednica.php przekazać do pliku głównego wartość id_klwkjw bo bardzo ją potrzebuję. pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuje się zapoznać z
http://api.jquery.com/jQuery.ajax/ moje pytanie: jak z pliku wykaz_srednica.php przekazać do pliku głównego wartość id_klwkjw bo bardzo ją potrzebuję. i gdzie dokładnie chcesz to przekazać?Do selecta? -------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem rozwiązałem przez dołożenie pomocniczej tabeli przechowującej tą wartość:
w pliku wykaz_srednica.php najpierw operacja delete dla konkretnego id użytkownika później insert z tą wartością i id użytkownika. pozostaje teraz problem odświeżenia części formularza bo ma tą domyślną a nie chciałbym odświeżać całej strony. od tej wartości zależy czy pokaże mi się input dla wstawienia masy dla danej średnicy czy też ta masa zostanie obliczona ze wzoru gdyż w tabeli mam sortymenty dla których nie występuje średnica i dla tego warunku jest pole input na wprowadzenie wartości masy, dla pozostałych wzór (przeliczam po stronie serwera). Ten post edytował przesq 28.11.2011, 11:59:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 21:35 |