![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie chce wyciągnąć sobie z bazy producentów na stronie głównej i mam z tym duży problem, nie ukrywam że próbowałem kilka sposobów i nic.
mam taki oto kod: $res = ask_sql("SELECT `nazwa` FROM ".$master_name."_producenci "); while ($res = mysql_fetch_array($res)) { $for_index["PRODUCENCI"] = $res; } analogicznie mam do tego plik index.tpl tam definiuje to w sposob następujący #TEP(PRODUCENCI) odpalam odświeżanie strony i co mi sie pokazuje : Array Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli wyswietla Ci sie Array, to raczej znak, ze nie podales indeksu tablicy, ktora operujesz. Zrob sobie print_r($tablica), to zobaczysz zawartosc i ktory indeks nalezy wyswietlic. A ten indeks powinienes zdefiniowac nastepujaco:
Odsylam tez do opisu mysql_fetch_array. Masz ladne przyklady ![]() Ten post edytował Kaloryfer 24.11.2011, 01:12:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok wstawiłem coś takiego
$res = ask_sql("SELECT * FROM ".$master_name."_producenci ORDER BY `nazwa` ASC"); while ($row = mysql_fetch_array($res, MYSQL_NUM)) { $for_index["PRODUCENT"] = $row[2]; Wyświetlam mi producenta ale ostatniego z tabeli i nie wiem jak wyciagnac ja w calosci ale jak dam zapytanko na wyciagniecie poprzez print w taki sposob wyswietla mi wszystkich producentow. $res = ask_sql("SELECT * FROM ".$master_name."_producenci ORDER BY `nazwa` ASC"); while ($row = mysql_fetch_array($res, MYSQL_NUM)) { printf ("Producent: %s<br>", $row[2]); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zauważysz że są wszyscy, problem w tym że nadpisujesz w każdym obiegu dane. Dlatego zawiera tylko ostatni rekord.
lub
i poźniej przy pomocy
Ten post edytował palonek 24.11.2011, 16:55:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 16:41 |