![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam a wiedz mam taki problem że mam logo pocięte na 3 częsci (według %) odpowiednio 1 obrazek 45% 2 obrazek 15% a trzeci 40% i chciałbym to złączyć wszystko w 1 logo na stronie ale nie wiem jak włożyć to w tabelkę aby dopasowywało sie do rozdzielczości użytkownika czyli chodzi mi o to że cała powierzchnia ma mieć 100% w których zawarte mają być 3 części takie jak pisałem wyżej jakbym nie zrobił to albo wszystkie układają się na siebie albo są małe bardzo tutaj jeden z moich ostatnich pomysłów.... (widać tylko 1 obrazek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rób tego na tabeli tylko zrób jednego diva o szerokości trzech obrazków (wys. auto) i powsadzaj tam te obrazki z float: left.
Jakby ten ostatni się przesuwał na dół, to masz za małego diva na szerokość ![]() Ten post edytował zamper 23.11.2011, 19:20:32 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dodałem że na "drugim obrazku" planuję dodać wyszukiwarkę więc jednak musi to być w tabeli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie musi. Zastosuj do tej wyszukiwarki pozycjonowanie absolutne i będzie git
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
no tak ale w dalszym ciągu jak wejdzie ktoś zmniejszą rozdzielczością niż 1280 (taką szerokość ma banner) to efekt nie jest zadowalający bo logo albo jest w 3 liniach albo w 2
wolałbym to jednak mieć w tabeli istnieje taka możliwość ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz width="100%" to zawsze będzie sie automatycznie dopasowywać do okna przeglądarki ustaw na sztywno a poza tym nie ucz się na tabeli bo to do czego innego służy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabele nie są narzędziem do tworzenia layoutu strony, w tym także do układania obrazków. Od tego masz CSS (wraz z id i class w HTML), aby to wszystko dopasować tak jak chcesz.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:17 |