![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam serwer pod linuxem. Chce uruchomić skrypt w tle... 'php skrypt.php &', ale po takiej operacji niby skrypt się odpala w procesach jest lecz nie wykonuje operacji. Nie chce do tego screena używać. Da się to jakoś uruchomić? W bashu zwykłe skrypty sh chodzą pięknie... Pozdrawiam Adrian |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy samo 'php skrypt.php' wykonuje się poprawnie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak uruchamia się poprawnie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak kończysz skrypt? die(), echo - spróbuj dać return true. -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze możesz dopisać na górze pliku skrypt.php ścieżkę do interpretera, np:
Potem chmod +x i spróbować ./skrypt.php & -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zaczynam i kończę jak standardowe php <? ?> w tym jest nieskończona pętla while.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
/usr/bin/php wskazuje na CLI, czy na binarkę CGI?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
erix nie rozumiem
Jeszcze pytanie żeby nie zaśmiecać, jak włączę skrypt to zabiera ok 4mb po pewnym czasie spada do 1mb czym to jest spowodowane? kurde właśnie sprawdzałem i dalej nie działa... nawet taki prosty:
oczywiście ./skrypt.php działa ale z & już nie... Ten post edytował xsonic 23.11.2011, 14:27:05 |
|
|
![]()
|
|
Skoro mówisz, że skrypty w bashu Ci chodza pięknie to:
skrypt.sh i spróboj ./srypth.sh & ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Działa... ale czemu tak działa a tak nie...?
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
skrypt się odpala sh sie zamyka chyba > /dev/null
|
|
|
![]()
|
|
Nie, chodziło mi o przekierowanie na stdin. Przypomniało mi się, że znajomy miał kiedyś podobny problem na Ubuntu i chyba taki zabieg mu pomógł.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
działa ale czemu? Co to mu dało?
|
|
|
![]()
|
|
Tego do końca nie wiem, ale mogę się domyślać, że przy uruchomieniu w tle (./skrypt.php &) interpreter php oczekuje "czegoś" na stdin a go nie dostaje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kilka skryptów tak uruchamianych, czyli początek jest taki:
Kod #!/usr/bin/php <?php Żadnemu z nich nie przekierowuję stdin. Ale może to problem pustych linii u Ciebie (na jednym listingu masz takowe pomiędzy dwiema liniami takimi jak u mnie). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 04:51 |