![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2007 Skąd: City 17 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako że moje forum coraz bardziej się rozrasta postanowiłem przenieść wszystkie obliczenia do classy, a w widoku zostawić same zmienne:
W wyniku wyświetla mi tylko ostatnią kategorię, co robię źle? Jakieś podpowiedzi jak to wykonać? I drugie pytanie jak wyświetlić role obecnie zalogowanego użytkownika? Jest jakaś szybka metoda Auth na to? czy trzeba pobierać id i robić zapytanie do bazy? Ten post edytował marcin86s 22.11.2011, 18:53:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No może dlatego że w pętli nadpisujesz zmienną.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2007 Skąd: City 17 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No do takiego samego wniosku sam doszedłem, tylko jak zrobić żeby widok był w pętli i żeby to działało?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A o łączeniu stringów to kiedyś słyszałeś
![]() Kod . i popraw BBCODE bo źle się czyta. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Od razu lepiej.
Ty musisz cały widok do pętli wrzucić jeżeli chcesz żeby się pokazał kilka razy a nie zmienną.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
Dalej mi to jakoś nie działa, nie rozumiem jakie parametry mam bym dać do foreach()?
Wymyśliłem coś takiego i parę innych sposobów:
Tu wyświetla to samo co wcześniej więc zmienne są nadpisywane, umieszczałem też "$view .= ..." w miejscu "$dupa2 .= array(..." co skutkowało wyświetleniem się nad każdym boardem nazwy kategorii. Powinno być wyświetlane na zasadzie kategoria1:board1,board2 kategoria2:board3,board4. Przy umieszczaniu tych wszystkich ifów, foreach i switchy w widoku wszystko chodziło prawidłowo. Prosił bym o jeszcze jakieś podpowiedzi nie chce wracać do starego rozwiązania z masą kodu PHP w widoku. Ten post edytował marcin86s 22.11.2011, 21:00:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 20.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takich wypadkach po prostu robię zwykłą tablicę widoków którą przekazuję do innego widoku
A potem w głównym widoku:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 20:40 |