![]() |
![]() |
--bodzio-- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
jako, że tytuł nie wyjaśnia o co dokładnie mi chodzi, postaram się wszystko teraz ładnie wyjaśnić. Otóż mam pewien skrypcik strony. Odpowiada on za wyświetlanie różnego rodzaju artykułów które są zapisane w bazie. Mój problem polega na tym, iż chciałbym w losowym miejscu pobieranego artykułu z bazy wstawić kodzik php. Obecnie mam taki kod:
Skutkiem tego kodu jest to, że wyświetla mi na stronie 400 znaków mojego artykułu. Teraz ja chciałbym, żeby w treści tego artykułu w losowym miejscu znalazło się coś jeszcze, a mianowicie będzie tam taki kodzik:
Czy ktoś jest wstanie mi powiedzieć jak to zrobić? Sam tego zrobić nie umiem gdyż się po prostu na tym nie znam, a skrypt przerabiam pod moje wymagania. Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 3 Dołączył: 17.05.2007 Skąd: włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj funkcji strlen, sprawdź długość tekstu, potem pobierz substringiem jaąś część, tu dodaj dane z pliku i na koniec pozostałą część tekstu z bazy i sprawa załatwiona.
|
|
|
--bodzio-- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jakaś podpowiedź jak to dokładniej ugryźć ?
![]() |
|
|
--bodzio-- |
![]()
|
Goście ![]() |
pomoże ktoś?
|
|
|
![]() ![]() |