![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie odnosnie sprawdzania poprzednio odwiedzanej strony. Wiem ze mozna wykorzystac HTTP_REFERER ale ta metoda "dziala" tylko wtedy kiedy ktos wejdzie przez link na nasza strone. A co jak jestem na stronie www.jakasstrona.pl i z niej wpisuje adres www.mojastrona.pl i chce zeby na mojej stronie pojawila sie informacja o poprzedniej stronie : www.jakasstrona.pl. Jest cos takiego mozliwe ?
Ten post edytował jacobson 21.11.2011, 00:04:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co się orientuję to zmienna $_SERVER posiada takie informacje ale pochodzą one z nagłówka, czyli że nie na każdego to zadziała. Nie ma metody która niejawnie przekaże informację o poprzedniej stronie w 100% przypadków.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
The address of the page (if any) which referred the user agent to the current page. This is set by the user agent. Not all user agents will set this, and some provide the ability to modify HTTP_REFERER as a feature. In short, it cannot really be trusted. niech to będzie odpowiedzią. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a biorac pod uwage dzialanie w js history.back czy jest mozliwosc pobrania adresu ktory zawiera funcja history.back() ? bo wiem ze przekierowuje ale zalezy mi na zapisaniu tego adresu do zmiennej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma możliwości pobrania tej wartości.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:08 |