![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tak mnie tknęło Codzienne siedzenie przed świecącym monitorem ból oczu itp znane wszystkim programistą A przecież nam nie sa potrzebne kolory... Zastanawiam się więc i tu moje pytanie czy ktoś słyszał o monitorach działających na zasadzie e-papieru tzn nie świecą? Ten post edytował Robert3d 21.11.2011, 00:02:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Cytat A przecież nam nie sa potrzebne kolory... Naprawdę? Rozumiem, że nie pracujesz z żadnym IDE? -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A kolorowanie składni to chyba coś Ci obcego? Miej kilka tysięcy linii kodu czarno-białego to zrozumiesz jakie upierdliwe jest przeglądanie całości gdy nie widzisz co jest zmienną co komentarzem, co funkcją. Gałki Ci prędzej od tego wysiądą niż od świecenia.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fakt jest to tak oczywiste że aż pominąłem składnie (kolorowanie). Nie zmienia to faktu że oczy czasem chcą na wierz wyjść jak w reklamie france telecom
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnij sobie taki program flux: http://stereopsis.com/flux/ . Ekran będzie się odpowiednio "ściemniał" w zależności od pory dnia. IMO, bardzo ułatwia to korzystanie z komputera.
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Hej dzięki ciekawe to ale i tak już zjechałem tak że dalej to już nie będę nic widział
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne że są takie monitory.
Sam pracuję na takim na codzień jako poerator DTP. Jednak do najtańszych nie należą, poczytaj o "wyższych" EIZO, bądź konkurencji "QUATO". -------------------- woop woop.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 18.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kup sobie okulary gunnars i nie będą cię boleć. Pracuje na nich od kilku miesięcy - 0 zmęczenia, bólu, zaczerwienionych oczu i lepszy sen
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:58 |