![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym, aby wybrane na stronie kontrolki input zostały zsumowane. Dodam, że kontrolki są tworzone dynamicznie i są przechowywane w tablicy. Ich nazwa to name="liczby[]" i chciałbym by w innym input była pokazywana suma wszystkich "liczby[]". Szukałem w internecie i jest sporo na ten temat, ale wszystko dla kontrolek input dodanych na stałe ("sztywno"). A jak to zrobić dla dynamicznie dodanych? Może jest to proste, ale ja jak na daną chwilę dopiero uczę się JS. Proszę o pomoc. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ODPOWIEDŹ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ja jebe ;P Pisanie aplikacji systemowych jest łatwiejsze ;P Ale i tak się szybko uczę JS ![]() To kod dla innych osób, które będą mieć podobny problem: var chks = document.getElementsByName('wartosc[]'); var suma = 0; for (var i = 0; i < chks.length; i++) { suma = parseFloat(suma) + parseFloat(chks[i].value); } document.getElements('input[name^=allValueBr]').set('value', suma); Ten post edytował koles69691 20.11.2011, 17:35:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:17 |