![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam obecnie używam takich hacków dla CSS'a na różne przeglądarki do zaokrąglania divów jednak na IE to nie działa:
Czy mi czegoś brakuje do obsługi IE?Może są jakieś gotowe skrypty jq ,które by zaokrąglały diva.Wolałbym nie używać takich styli w plikach css,tylko za pomocą jq dynamicznie je dołączać. Jeszcze mam drugi problem ,dylemat -chodzi o opacity -jaki to standard css- u mnie w edytorze piszczy ,że polecenie nie jest w specyfikacji CSS 2.1 jednak działa on poprawnie.Nadaje on efekt mgły ,na divy-nie wiem czy to dobrze określiłem.Czy jest jakaś alternatywa na te polecenie-chodzi mi aby,nie zaciemniało diva poprzez polecenie opacity(obraz staje się niewyraźny)-ale wyostrzało i rozjaśniało-jakieś przeciwieństwo do opacity. Chodzi mi o odznaczenie wiersza w tabeli-przy najechaniu na konkretny wiersz bez podmieniania background-color. Ten post edytował Niktoś 20.11.2011, 14:42:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj JS, np. http://jquery.malsup.com/corner/ albo cos tego typu http://www.curvycorners.net/demos/ . Jesli na stronie nie uzywasz jQuery, to zajrzyj do drugiego linka. NIe ma sensu calej bliblioteki includowac tylko dla jednego efektu
![]() Co do drugiego pytania to http://www.pixastic.com/lib/docs/actions/brightness/ Ten post edytował Kaloryfer 20.11.2011, 14:52:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 8 Dołączył: 25.02.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj skorzystać z tego: Border-Radius.htc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Doskonały plugin.Czy wtyczka ta jest ogólnodostępna ,nie ma nic o licencji,czyli jest FreeBSD?? Nie chce dostać od kogoś kopa w tyłek na drodze sądowej,próbuje wszystko robić sam-trochę boję się takich gotowych pluginów. Odnośnie opcity-polecenie działa na elementy blokowe-zarówno divy,jak img szukam jakiejś alternatywy dla tego polecenia,aby jakoś fajnie odznaczać najechane wiersze bez zmiany backround-color. Ech.Głupio ,a może mądrze to zabrzmii-szkoda,że nie można usunąć tematu,bo bym go sobie sam teraz zamknął.Nie jestem leniem,umię w google szukać,lecz trochę brak mi w tej kwestii inwencji,pomysłu.Jak fajnie odznaczać wiersze po najechaniu myszy,na tenże wiersz bez zmiany -backgroundu,na razie używam opacity-ale jakoś kiepsko to wygląda. Ten post edytował Niktoś 20.11.2011, 15:33:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam jQuery masz na licencji GNU, cos takiego, musisz przeczytac w Wikipedii. Pluginy sa robione w oparciu o jQuery, wiec ciezko mi sobie wyobrazic, zeby byly sprzedawane... teoretycznie jest to mozliwe, ale w praktyce nie spotkalem sie z czyms takim.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:50 |