![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie dotyczące generowania mapy strony w formacie xml.
Czy - da się / trzeba / ma to jakiekolwiek znaczenie - wygenerować plik xml w postaci "drzewka"? Przykładowo mam kategorię A i B, kategoria A ma podkategorię AA. Produkt P1 jest w kategorii A i B, produkt P2 w kategoriach A i AA: [A] -P1 -P2 -[AA] --P2 [B] -P1 Przykłady znalezione w necie zakładają "płaską" strukturę, czyli link do kategorii A, AA i B powinny być "na tym samym poziomie". A jak jest z produktami - powinny wystąpić na liście tylko raz (mimo, że pojawiają się w różnych kategoriach - czyli linki się nieco różnią)? Proszę trochę rozjaśnić mi temat, z góry dzięki Ten post edytował zzz 20.11.2011, 14:00:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki jest sens w tworzeniu podkategorii? Sitemap ma być zbiorem linków występujących na stronie, aby ułatwić dla wyszukiwarek pracę. W sitemap wypisuje się wszystkie odnośniki na stronie mające znajdować się w wynikach wyszukiwania.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:07 |