![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 2 Dołączył: 14.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki oto kod ktory stanowi sobie funkcje stronicowania
wszystko dziala jak nalezy wyswietla sie strony 123456789 i mozna sobie przechodzic dalej po stronach i wszystko jest ok jesli chodzi o zwiekszanie wyniku posuwanie sie do przodu a co jesli chcialbym sie cofnac chodzi o to by funkcja dzialala identycznie jak w google (to znaczy cofala sie rowniez do tylu kiedy klikne pierwsze piec wynikow przenosi mnie na poprzednie wyniki )nie wiem jak sie za to zabrac ma ktos jakis pomysl ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zależności od strony robisz offset czyli taki +/- ileś stron. Jesteś np na 12 stronie to robisz -4 i + 4 czyli masz od 8 do 16.
P.S. Nie rób tyle enetrów ![]() Ten post edytował IceManSpy 18.11.2011, 22:32:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to robię tak
że dziele sobie całe stronicowanie na 3 części a wiec LEWĄ ŚRODKOWĄ PRAWĄ Lewa są to wyniki dla stron poprzednich ŚRODKOWA aktualny wynik i wystarczy przepisać ID z GET PRAWA wyniki z prawej strony czyli dla następnych. Mamy więc 3 rzeczy do obliczenia. ŚRODEK JUZ MAMY Pozostają nam dwie rzeczy PRAWA i LEWA strona. Są one identyczne lecz inne logicznie i arytmetycznie a więc zamiast < dajemy > zamiast + dajemy - itd. Jak to zrobić Musimy znać kilka zmiennych ile ma pojawić się przed i po środkowym (to ta sama zmeinna) oraz rzecz jasna ID
Tutaj jeszcze dodaj dla odwrotnego ksort(); i będzie hulać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytajac Wasz kod przerazilem sie...
Mowicie ze proste obliczenia ale nie potraficie ich porzednie wykonac. Kod jest oczywiscie dla stron przed aktualna strona, dla stron po analogicznie. Swoja droga o paginacji w necie (na tym forum rowniez) jest bardzo duzo informacji. @Robert3d Po co przepisujesz to do jakichs tablic? Po co odwrotne sortowanie? Ten post edytował lukaskolista 19.11.2011, 11:03:57 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 2 Dołączył: 14.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to wszystko jasne swoja droga bardzo proste rozwiazanie spodziewalem sie czegos o wiele bardziej skomplikowanego.Mysle ze jest to najprostszy poradnik stronicowania jaki istnieje
![]() WIELKIE DZIEKI ZA POMOC |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lukaskolista - Chciałem mieć pełną kontrole a że jest to metoda klasy a nie funkcja to tak jakoś wyszło
![]() Ten post edytował Robert3d 19.11.2011, 15:02:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat lukaskolista - Chciałem mieć pełną kontrole a że jest to metoda klasy a nie funkcja to tak jakoś wyszło Jest takie powiedzenie "Co ma piernik do wiatraka?"
|
|
|
![]()
|
|
zwykłem odpowiadać mąka
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 13:43 |