Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [inne][PHP]Problem z odczytem plików .php
Kto_pyta_nie_bla...

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jest to mój pierwszy post na tym forum więc przy okazji chciałbym się ze wszystkimy serdecznie przywitać.

Z C++ postanowiłem nawrócic sie na PHP. Na początek chce sobie poćwiczyc na localu i w tym celu ściągnąłem sobie XAMPP'a. Niestety od 2 dni szukam rozwiązania problemu i postanowiłem tu napisać. Mianowicie dowolny plik (nawet ten testowy index.php osadzony w HTDOCS) przy wpisaniu go w adres przeglądarki zamiast się otworzyć jest ściągany. Moje pytanie oczyiscie brzmi jak skonfigurować serwer bym mógł sobie otwierać i oglądać pliki w przeglądarce.

Wielkie dzięki za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
Ilware

-----

Podstawowe pytanie
-czy Xampp Ci się poprawnie uruchamia?
-czy apache i PHP pracują?
-czy masz ustawiony port 80 w php.ini?
-Spróbuj z innym serverem np ZendServer jest darmowy a całkiem przyjemnie się na nim pracuje.
+Quote Post
by_ikar

-----

xampp'a nie powinno się używać, jest zrobiony trochę byle jak. Odinstaluj go, zainstaluj sobie jakiś inny serwer, polecam wampserve, stabilny, najnowsze php/apache/mysql/xdebug.
+Quote Post
blooregard

Newsman

Grupa: Moderatorzy

Cytat(Kto_pyta_nie_bladz @ 17.11.2011, 21:14:15 ) *
Jest to mój pierwszy post na tym forum więc przy okazji chciałbym się ze wszystkimy serdecznie przywitać.

Z C++ postanowiłem nawrócic sie na PHP. Na początek chce sobie poćwiczyc na localu i w tym celu ściągnąłem sobie XAMPP'a. Niestety od 2 dni szukam rozwiązania problemu i postanowiłem tu napisać. Mianowicie dowolny plik (nawet ten testowy index.php osadzony w HTDOCS) przy wpisaniu go w adres przeglądarki zamiast się otworzyć jest ściągany. Moje pytanie oczyiscie brzmi jak skonfigurować serwer bym mógł sobie otwierać i oglądać pliki w przeglądarce.

Wielkie dzięki za pomoc.

Najprawdopodobniej w configu serwera nie masz ustawionego ApplicationType na pliki php.
+Quote Post
Micchaleq

-----

Cytat(by_ikar @ 18.11.2011, 12:14:51 ) *
xampp'a nie powinno się używać, jest zrobiony trochę byle jak. Odinstaluj go, zainstaluj sobie jakiś inny serwer, polecam wampserve, stabilny, najnowsze php/apache/mysql/xdebug.

Ja używam xammpa i jestem bardzo zadowolony.

Teraz zamierzam przejść na zend server
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:33