|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 11.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
utworzyłem sobie element typu checkbox za pomocą Zend_Form_Element_Checkbox() Czy jest możliwe uruchomienie akcji za pomocą "zaznaczenia" checkbox-a - cuduje z tym od wczoraj bez rezultatów. Próbowałem też definicji checkboxa wprost w widoku i dodać coś takiego <input type="checkbox" name="submit" value="1" onclic="<?php echo Zend_View_Helper_Url::url(array('controller' => 'index', 'action' => 'show')); ?>" /> niestety nie działa
Ten post edytował phpmack 17.11.2011, 17:58:29 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
onClick="window.loction.href=\"<?php echo Zend_View_Helper_Url::url(array('controller' => 'index', 'action' => 'show')); ?>\" "/>
Ten post edytował amii 17.11.2011, 20:30:24 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 11.06.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
onClick="window.loction.href=\"<?php echo Zend_View_Helper_Url::url(array('controller' => 'index', 'action' => 'show')); ?>\" "/> Niestety nie działa próbowałem też różnych kombinacji ale akcja onClick nie chce zaskoczyć
jakiś pomysł? Ten post edytował phpmack 19.11.2011, 11:00:09 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Pomysł jest taki żebyś zobaczył w konsole błędów i do źródła strony i zobaczył co się pokazuję.
|
|
|
|
|
|
|
|
Pomysł jest taki żebyś zobaczył w konsole błędów i do źródła strony i zobaczył co się pokazuję. no właśnie sprawdzałem to i pokazuje się chyba dobrze
najlepiej gdyby to działało a jak nie to mam jeszcze taką koncepcje że wrzucę do helpera lub kontrolera obsługowe checkbox-a tylko jak mam odczytać stan checkbox-a po "odhaczeniu" wrzuca do tablicy post "check1=>1"? czy jak to działa bo próbowałem tak
ale nie działa |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
nie onClic tylko onClick
wklej sobie Kod <input type="checkbox" name="check1" onClic="window.location.href=/web/logowanie/public/index.php/index/show" /> do pliku html i pokombinuj ze średnikami aż będzie działać i przenieś do FW Ten post edytował skowron-line 19.11.2011, 11:33:03 |
|
|
|
|
|
|
|
DZIAŁA! hehehe dzięki traciłem już nadzieje:D
problem w tym że nie działa tak jak tego oczekiwałem a więc teraz po kliknięciu uruchamia to co trzeba ale się nie odhacza tylko znika tak jak bym dał button. Chciałbym uzyskać coś takiego że po kliknięciu okienko checkbox-a się odhacza i uruchamia akcje a jak je wyłączę to np uruchamia inną akcje... Gdzie mogę pobrać informację o aktualnym stanie chcekbox-a? i co zrobić aby po zaznaczeniu było cały czas zaznaczone, teraz po wykonaniu innej akcji lub odświeżeniu samo się odznacza. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 19.12.2025 - 18:42 |