![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z prostym formularzem w Zend FW:
Wywala mi błąd: Fatal error: Class 'Application_Form_Osoba' not found in C:\xampp\htdocs\osoba\application\controllers\IndexController.php on line 8 Proszę o pomoc. Wersja FW: Zend Framewok 1.11.7 application/forms/Osoba.php
IndexController:
widok index.phtml Layout:
Bootstrap:
Błąd który wyświetla to: Fatal error: Class 'Application_Form_Osoba' not found in C:\xampp\htdocs\osoba\application\controllers\IndexController.php on line 8 to ta linijka: $this->view->form = new Application_Form_Osoba(); Z góry dziękuje za każdą pomoc Ten post edytował adolf1945 17.11.2011, 11:38:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj w kontrolerze dać:
require_once APPLICATION_PATH . '/forms/Osoba.php '; -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa, dziękuję. Myślałem że jest to ustawione gdzieś automatycznie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem tego na 100% pewien ale w dokumentacji jeśli masz w application.ini
prefixPath.element.prefix = "My_Element" prefixPath.element.path = "My/Element/" elementPrefixPath.validate.prefix = "My_Validate" elementPrefixPath.validate.path = "My/Validate/" displayGroupPrefixPath.prefix = "My_Group" displayGroupPrefixPath.path = "My/Group/" To instancję klasy tworzysz w ten sposób: $form = new My_Form_Login(); Mając klasę zdefiniowaną: class My_Form_Login extends Zend_Form Ten post edytował amii 17.11.2011, 12:07:01 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zend autoloader powinien ładować pliki jak są we właściwych miejscach i właściwie nazwane bez ręcznego includowania.
(Być może trzeba sprawdzić, czy app path jest w php include). Ja używam modułów i każdy moduł musi mieć własnego bootstrapa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:56 |