EDITED: zły dział... proszę moderatora o przesuniecie... dziekuję
Z góry ostrzegam ze jestem początkujący i prawdę mówiąc nie wiem czy to co zrobiłem ma wogólę prawo działać... faktem jest, że nie działa. Przeczytałem jednak wszystkie manuale i artykuły jakie tylko znalazłem w internecie i nadal nie potrafię sobie z tym poradzić.
Objaw jest taki że w bazie danych w tabeli w polu gdzie powinny zostać zapisane zmienne sesji "nic się nie pokazuje"
<?php
define(SQL_HOST
, 'localhost'); $session_lifetime=3600;
function session_open() {
session_gc($session_lifetime);
return true;
}
function session_close() {
return true;
}
function session_read($sess_key_id) {
$query=\"SELECT sess_data FROM veportal_sessions_handler WHERE sess_id='$sess_key_id'\";
return $sess_field['sess_data'];
} else {
$query=\"INSERT INTO veportal_sessions_handler (sess_id, sess_time, sess_data) VALUES ('$sess_key_id', NOW(), '')\";
return \"\";
}
}
function session_write($sess_key_id, $sess_key_data) {
$query=\"UPDATE veportal_sessions_handler SET sess_data = '$sess_key_data', sess_time = NOW() WHERE sess_id='$sess_key_id'\";
return true;
}
function session_remove($sess_key_id) {
$query=\"DELETE FROM veportal_sessions_handler WHERE sess_id='$sess_key_id'\";
return true;
}
function session_gc($sess_key_lifetime) {
$query=\"DELETE FROM veportal_sessions_handler WHERE UNIX_TIMESTAMP(NOW()) - UNIX_TIMESTAMP(sess_time) > $sess_key_lifetime\";
return true;
}
session_set_save_handler(\"session_open\", \"session_close\", \"session_read\", \"session_write\", \"session_remove\", \"session_gc\"); // Zastępowanie domyślnych funkcji metodami sesji
$count=1;
} else $count++;
?>
Witaj gościu. Oglądasz tą stronę
<?php echo $count ?> raz.<br /><br />
<a href=\"sessions_handler.php\">Click</a><br /><br />
Serdecznie proszę o konsultację i pomoc. Będę niezmiernie wdzięczny.
Ten post edytował BlackStar 7.07.2004, 15:14:50