![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
struktora trzech tabel jest mnijwiecej taka (przedstawiam tylko pola potrzebne przy zapytaniu):
tab1 (id, user_id) tab2(id, t1_id, ocena) tab3(user_id, username, status) w tab1 znajduja sie prace (newsy, artykuly, cokolwiek)\ w tab2 sa komentarze i oceny do prac z tab1 tab3 to info o userach id, name itp. teraz tak chez zrobic zapytanie ktore zliczy mi srednia wszystkich prac i wyswietli to ![]() narazie mam zliczanie sredniej dla prac:
ale to wywala mi srednie dla wszystkich prac, natomias chialbym uzyskac wynik sredniej wszystkich prac wiec potrzebowalbym jeszcze liczy prac i i sumy srednich jakie uzyskalem w moim zapytaniu powyrzej, staram sie to jakos placzyc ale mi nic sensownego nie wychodzi ![]() wiec prosze o pomoc, moze ktos wie jak to zlicyc ? ![]() PS. zapomnialem o relacjach ![]() Ten post edytował Kinool 7.07.2004, 14:09:22 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: z duszy :] Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
mysql ma funkcje AVG, probowales?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie poradzielm sobie z tym wiec rozbije na dwa zapytania a teraz jeszcze jedno pytanie
![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 18:46 |