![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam edytor tekstowy, który ma możliwość kodowania w UTF-8. Gdy zmieniam z ANSI na UTF-8 skrypty php przestają mi działać.
Oto przykład:
Przy ANSI wszystko jest ok, leczy gdy zmieniam na UTF-8 to zdjęcia źle sie wyświetlają(małe prostokąty). W innym skrypcie mam tabele wyświetlająca dane z tabeli (pętla while). W przypadki UTF-8 nic nie wyświetla, jedynie początkowe ramy tabeli. Ten post edytował ebate 16.11.2011, 20:24:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz to gdzieś wystawione online?
ps: sprawdź źródło strony w przeglądarce i zobacz co ci wygenerował kod php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ANSI:
UTF-8:
A strone odpalam przez serwer postawiony na moim komputerze (xampp) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak widać src="" czyli dane z bazy ci się nie pobierają.
Skoro die(mysql_error()) nie zwraca ci błędu zapytania, znaczy że warunek plec='meżczyzna' nie jest spełniony. Zapewne chodzi o tekst "meżczyzna" który w kodowaniu utf8 nie pasuje. Co to w ogołe za pomysł jako płec pisać meżczyzna kobieta? Do tego uzywa sie 0 oraz 1, ewentualnie enum, ewentualnie m or k ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
W końcu musiało to nastąpić. Już wielu mi pisało żeby to zmienił ale myślałem, że nie będzie to konieczne. A jednak...
Biorę się za zmiany, a co do tematu to Dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:46 |