![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z pętlą i Insertem do bazy... Napisałem skrypcik który kopjuje z mojej starej bazy do nowej... czyli coś takiego Select from stara baza while($d = array) { i insert into nowa tabela } i przy tym pojawia się problem ponieważ dość często dodaje wpis 2x a nie wiem dlaczego tak jest proszę o pomoc probowalem nawet zwolnic petle for($x=0;$x<10000;$x++) ale nic to nie dalo Ten post edytował szmerak 16.11.2011, 19:30:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Rozumiem że z poziomu bazy jest czysto tzn nie ma żadnych trigerów czy funkcji który by to mogły generować?
Sprobuj może podesłać cały skrypt, może jakiś drobny błąd, bo domyślam się że dane jakoś obrabiasz w miedzyczasie.... Drugie pytanie czy wrzucałeś sobie może te dane do jakiegoś pliku żeby się upewnić że nie ma jakichś dubli pobieranych przez php i stąd te podwójne wpisy? Mało to prawdopodobne ale lepiej sprawdzić różne możliwości. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie pytanie: dane przenosisz pomiędzy dwiema różnymi bazami danych, czy pomiędzy dwiema różnymi tabelami w jednej bazie danych?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 12 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: WL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powiem ci że nie dzieje się to gdy Blokuje tabele LOCK TABLE
ale wtedy nie umiem pobrać mysql_last_id... Ja przypuszczam że skrypt po prostu nachodzi na siebie pętla "popiepsza" tak szybko że czasami doda doubla. EDIT: pomiędzy dwoma bazami |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz dużo rekordów i wstawiasz nowe rekordy wykonując zapytanie INSERT jedno po drugim, to być może za bardzo obciążasz serwer MySQL. Rozwiązaniem może być multi INSERT co np. 50 rekordów:
|
|
|
![]()
|
|
rozwiązałem to na słój sposób
![]() ![]() Mi to wystarczy nie bede za duzo kombinował ![]() Mortus to twoje rozwiązanie działa jak najbardziej ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 19:24 |