![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Szukam jakiegoś zaawansowanego, sprawdzonego i godnego polecenia edytora html na stronę internetową do zarządzania treścią, coś w stylu CKeditor. Jeżeli znacie jakiś godny polecenia i sprawdzony to proszę o info (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dzięki Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Tiny MCE
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie się nim bawię. Nie jest za bardzo intuicyjny. Ja sobie na nim radze ale wątpię, żeby mój znajomy sobie z nim poradził:/
Główny problem to taki, że ciężko jest przesuwać i ustawiać elementy, przydał by się jakiś z możliwością chwytania np tabelki przesunięciem jej w inne miejsce z łatwym zmienianiem rozmiarów, możliwość dodania jakiegoś div'a koło innego, coś tak jakby word, ale pewnie o to będzie ciężko:/ |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
No właśnie się nim bawię. Nie jest za bardzo intuicyjny. Ja sobie na nim radze ale wątpię, żeby mój znajomy sobie z nim poradził:/ Główny problem to taki, że ciężko jest przesuwać i ustawiać elementy, przydał by się jakiś z możliwością chwytania np tabelki przesunięciem jej w inne miejsce z łatwym zmienianiem rozmiarów, możliwość dodania jakiegoś div'a koło innego, coś tak jakby word, ale pewnie o to będzie ciężko:/ Weź pod uwagę, że to jest aplikacja w Javascript, działa po stronie przeglądarki i raczej ciężkawo będzie znaleźć coś lżejszego, wydajniejszego i łatwiejszego w obsłudze. |
|
|
![]()
|
|
Weź pod uwagę, że to jest aplikacja w Javascript, działa po stronie przeglądarki i raczej ciężkawo będzie znaleźć coś lżejszego, wydajniejszego i łatwiejszego w obsłudze. no właśnie wiem, ale myślę że to jest do zrobienia, zresztą jak zrobili quake pod przeglądarką to z tym też nie powinno być większego problemu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://nicedit.com/
Takich edytorów jest miliard, wystarczy poszukać. Ale też wychodzę z założenia, że TinyMCE jest najlepszy z nich, szczególnie jak załatwisz sobie plugin do uploadu zdjęć. ;] |
|
|
![]()
|
|
no właśnie wiem, ale myślę że to jest do zrobienia, zresztą jak zrobili quake pod przeglądarką to z tym też nie powinno być większego problemu Generalnie zawsze korzystam TinyMCE i pierwszy raz spotykam się z opinią, że jest nieintuicyjny, dlatego go polecam. No ale może faktycznie są lepsze rozwiązania. |
|
|
![]()
|
|
nie no tak jak mówiłem dla mnie jest ok tylko wyobraź sobie, że daje to jakiemuś gościowi a ten chce sobie tam zrobić większy odstęp tabelki od lewej z tego co tam widziałem to jest pole style i tam zmieniasz, dlatego nie widzę kogoś nie znającego tematu w jakiejś większej zmianie lub budowy wyglądu podstrony na tym.
|
|
|
![]()
|
|
nie no tak jak mówiłem dla mnie jest ok tylko wyobraź sobie, że daje to jakiemuś gościowi a ten chce sobie tam zrobić większy odstęp tabelki od lewej z tego co tam widziałem to jest pole style i tam zmieniasz, dlatego nie widzę kogoś nie znającego tematu w jakiejś większej zmianie lub budowy wyglądu podstrony na tym. Tylko, że dopasować edytor do umiejętności kogoś będzie Ci ciężko, nie lepiej pomyśleć o jakimś małym wprowadzeniu w zasady używania dobrego narzędzia? Bo jak ktoś jest niekumaty, to żadne narzędzie się nie sprawdzi raczej. A juz na pewno nie wyobrażam sobie niekumatego zmieniającego wygląd strony WWW. Potem będą takie koszmarki, jak wołowate teksty czcionką 20px w oczojebnym żółtym albo zielonym kolorku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Znam temat z autopsji (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Tylko, że dopasować edytor do umiejętności kogoś będzie Ci ciężko, nie lepiej pomyśleć o jakimś małym wprowadzeniu w zasady używania dobrego narzędzia? Bo jak ktoś jest niekumaty, to żadne narzędzie się nie sprawdzi raczej. A juz na pewno nie wyobrażam sobie niekumatego zmieniającego wygląd strony WWW. Potem będą takie koszmarki, jak wołowate teksty czcionką 20px w oczojebnym żółtym albo zielonym kolorku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Znam temat z autopsji (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) no też prawda i chyba tak będzie trzeba zrobić bo innego rozwiązania za bardzo nie widzę :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 02:51 |