![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, mam dziwny problem z funkcją getimagesize().
Oto kod:
W swoim serwisie posiadam sporą liczbę obrazków. Do ich poprawnego umieszczenia, dopasowania do strony, używam funkcji getimagesize(). Funkcja ta zwraca mi wysokość i szerokość obrazka, lecz nie do końca. Problemy pojawiają się gdy obrazek pochodzi z kwejk.pl Z innych serwisów funkcja zwraca poprawnie wysokość i szerokość, teraz nie wiem w czym problem. Dodam jeszcze, że ten problem pojawia się na serwerze home.pl Formularz do sprawdzenia url na serwerze home ( proszę wkleić url obrazka z różnych serwisów, będzie zwracało wymiary, a jak wkleicie z kwejk.pl to już będzie problem) http://www.wymiot.pl/get.php Ten sam formularz na serwerze webd.pl ( tutaj działają wszystkie obrazki, nawet z kwejka.pl) Kto wie w czym tkwi problem, bo nawet ludzie z home.pl nie wiedzą... ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi o to że to się tak długo ładuje bez rezultatu to chyba problem jest oczywisty - KWEJK nie lubi serwerów HOME.pl
![]() ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:57 |