![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, staram się zrobić podstawę pod mały serwis.
Przyjazne Linki i Paginacja Wszystko działa częściowo Kiedy klikam 1 2 3 4 5 6 przełącza mi podstrony i tu jest ok ale kiedy klikam na wynik tej paginacji czyli link który wywołuje wyświetlenie konkretnych danych z bazy. Kiedy klikam w link
Nie wywołuje się ale przechodzi z podstrony 5 na 1 co prawda klikając na link z podstrony 1 wywołuje się to co chciałem na piątej. Dopiero ponowne klikniecie tego samego linku wywoła wypisanie tego co zawiera link z podstrony 1 Czasami są jeszcze dziwniejsze przypadki domyślam się że przez pagiancje Kiedy klikam na podstony 1 2 3 4 5 link w pasku adresu wygląda tak
a kiedy jestem na 6 i klikam na link w pasku adresu pojawia się taki link
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Klasa do stronicowania robi ci sama linki do kolejnych stron. Niestety ta klasa nie wie, że budując linki ma je przepuszczać przez $nurl. Zapewne to powoduje cały problem
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się domyślam a jak to zrobić. Czy jest tu na forum taki post?
Szukałem ale nic nie znalazłem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Używasz jakiejś klasy pagination, której kodu nie widzę, więc nie wiem w jaki sposób masz jej powiedzieć, by tworzyła właściwe linki.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
klasa paginacja
ze względu na ograniczenia długości posta nie podałem wcześniej kodu. Pozdrawiam Ten post edytował marcin-1981 16.11.2011, 17:22:11 |
|
|
![]()
|
|
Kod jak ten:
<a href='".$_SERVER['PHP_SELF']."?pagenum=".$page.$this->qry_string."'>Następny</a> generują ci linki w klasie stronicowania. Musisz więc w te kody wstawić $nurl. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niestety nic mi to nie mówi gdzie i co mam zmodyfikować.
Czy klasy czy tylko linki? i co dopisać tzn jak ma wyglądać przykładowy. Pozdrawiam Nawet kiedy wpisuję w link na sztywno (i klikam 2) to i tak nie wycina do żądanej postaci. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ten sam problem potrzebuję wyciąć z adresu uid=1234 i nie wiem jak do tego podejść.
Też korzystam z klasy nice url i mam taki sam błąd. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
autor tematu ma problem z generowaniem linków w klasie paginacji.
Ty zaś masz jakiś inny problem. Opisz wiec go a nie jakiegos skróta walisz, z ktorego nic nie wynika. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Metodą GET wysyłam ID usera którego klasa nie przerabia i pojawia się taki sam problem jak u kolegi
|
|
|
![]()
|
|
ale klasa przerabia ładne urle. A jak wyglada Twój?
|
|
![]()
|
|
Zaczynam od podstawy gdyż chciał bym w moim małym serwisie wdrożyć nice url
Więc mam taki oto problem kiedy linki wyglądają tak
Ładują się podstrony np podstrona=nazwa.php (w swich case) Zakładając że potrzebuję wysłać w linku dodatkowe wartości takie jak id usera i wygląda to dobrze ale nie mogę wysłać wartości do odpowiedniego GET-a domyślam się że mogę tylko do funkcji. Kiedy linki wyglądają tak
Czyli zmieniłem tylko & na ? przed id wówczas jest ok wysyła ale linki wyglądają tak
Nie wiem jak to przeskoczyć. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Cytat Czyli zmieniłem tylko & na ? Ale czemu? Czemu to zmieniłeś? Czy ja w przykładach co sam tu zacytowałeś zamieniam jakieś & na ? ![]() Pokaż jaki chcesz mieć link końcowy, bo jak do tej pory wszystkie linki masz takie jak moje w przykladach i na dodatek źle przepisałeś zmieniając z jakiegoś powodu & na ?
Powód edycji: [nospor]:
|
|
![]()
|
|
Potrzebuję wysłać w linku id poza funkcję. Niestety nie wywołuje się kiedy jest znak & tylko jak zmienię na ?
W czym robię błąd. Chcę aby wywoływały się czynności zawarte w linku a tak nie jest. Co do samych linków działa idealnie. Pozostało mi tylko to. if($_GET['id']==5) { cos } else { Cos innego } Ten post edytował lukaszk 5.12.2011, 08:41:22 |
|
|
![]()
|
|
To
$nurl->Url('module=news&action=show&name=nospor-strajkuje&id=5') działa ok. To co ty zmieniles: $nurl->Url('module=news&action=show&name=nospor-strajkuje?id=5') Jest złe. Nie wiem o co ci chodzi innego. ps: ty ten swoj kod if($_GET['id']==5) { cos } else { Cos innego } wykonujesz przed czy po: $nurl->Decode(); ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
I właśnie dziś w pracy tak myślałem
![]() Działa kod |
|
|
![]()
|
|
Kod jak ten: <a href='".$_SERVER['PHP_SELF']."?pagenum=".$page.$this->qry_string."'>Następny</a> generują ci linki w klasie stronicowania. Musisz więc w te kody wstawić $nurl. Staram się i zrobiłem tak standardowy link
zmieniam na
Pojawia się błąd Fatal error: Call to a member function Url() on a non-object in H:\Program Files\VertrigoServ\www\Main\class\pagination.php on line 124 Dodam że na początku jest
|
|
|
![]()
|
|
|
|
--marcin-1981-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Co wycinało?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:33 |