![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem w trakcie pracy nad stroną, która oprócz "normalnego" obciążenia serwera (lekkie strony w php + pobieranie niewielkich danych z mysql) będzie również sporo pracować "w tle" - CRONem. Praca ta polega na pobraniu danych z zewnętrznych serwerów (ok. 500 razy dziennie po 50-100 lekkich plików tekstowych), przefiltrowanie ich i dodanie do bazy (pewnie ok. 1-3 tysiące rekordów dziennie) i co pewien czas (24h) usunięcie części z nich z bazy. Zadania te podzielone są na małe instrukcje, rozłożone mniej więcej co równy odstęp czasu, żeby wykonać się w ciągu 24 godzin. Na samo "normalne" funkcjonowanie wystarczyłby w zupełności zwykły tani hosting współdzielony, jednak owa dodatkowa praca skutecznie uniemożliwia mi kupno takiego. I tutaj moje pytanie: Co mam zrobić w tej sytuacji? Kupić drogiego dedyka czy też może jakiś droższy hosting współdzielony na którym nie zablokują mnie po pierwszej godzinie działania? Jakie rozwiązanie możecie mi polecić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:40 |