![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, mam pewien problem dotyczący... otwierania pliku. Może zabrzmieć to nieco śmiesznie, ale piszę jak najbardziej serio. Chodzi o to, że skrypt PHP ma otworzyć plik z mojego dysku i odczytać go, bez względu na to na jakim komputerze ten skrypt zostanie uruchomiony. Kiedyś zetknąłem się z zapisywaniem pliku na dysk administratora, ale jeszcze nigdy nie widziałem żeby z jego dysku coś odczytywać. Czy jest to w ogóle możliwe? Jeśli nie, to może jest możliwość cyklicznego wrzucania na serwer nadpisanej wersji tego pliku z mojego dysku (są to logi z kanału IRC, nadpisywane praktycznie co chwilę), tak żeby można było go odczytać bezpośrednio z dysku?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Pozdrawiam, mopsiok //Edit: Sprawa się nieco uprościła. Teraz problem wygląda następująco: potrzebuję odczytać plik z mojego dysku, skrypt będzie zahostowany na serwerze ale odpalany tylko u mnie. Jak można takie coś osiągnąć? Ten post edytował mopsiok 11.11.2011, 11:33:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:12 |