![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem tu nowym użytkownikiem, mam wielka prośbę. Proszę o pomoc.
Tworzę stronę gdzie klikając na link przekazuje zmienną w adresie do nowej strony. W nowej stronie mam wpisane:
Tu działa wszystko, czyli pisze komunikat że zmienna istnieje i wynosi 1 W tym samym pliku mam
czyli przekazanie zmiennej z php do js. (Wpisane tu jest dodawanie i wypisywanie wartości zmiennych dla testu i sprawdzenia czy działa) A mój problem polega na tym, że mam skrypt js który wyświetla mi animacje flash.
W 6 linijce mam nazwę pliku panorama1.swf który ma się wczytać. Moje pytanie jak ma wyglądać skrypt który będzie otwierał animacje swf w zależności od tego jaka będzie zmienna i? Mniej więcej chciałbym żeby w nazwie animacji numerek był pobierany ze zmiennej. panorama($i).swf panorama(a).swf Jak tego dokonać. O ile z php poradziłem sobie, to JS nie mogę zmęczyć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyjdź z php, pokaż zostaw czysty kod js, a w miejscu, gdzie chcesz wstawić zmienną przeskocz do php i echo zmienna.
np:
I to zastosuj właśnie do pokazania nazwa$i.swf Ten post edytował ixpack 11.11.2011, 12:13:58 -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W taki sposób działa tak jak powinno. Ten post edytował marcib-pe17 11.11.2011, 13:15:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 06:21 |