|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Piszę w związku z problemem, z którym nie mogę za nic sobie poradzić, ani znaleźć odpowiedzi. Otóż mając taki uproszczony kod strony:
Kod function changeSelection(s){ var menu=document.getElementById('menu'); var links=menu.getElementsByTagName('a'); var i=0; while(i<links.length) { links[i].id=''; i++; } s.id='selected'; } strona w momencie kliknięcia w link wykonuje funkcję zmieniającą id, oraz zmienia zawartość strony. Niestety właśnie, przy wczytaniu podstrony, id linków ustawiają się z powrotem na początkową konfigurację. Stąd też moje pytanie: jak zrobić, żeby atrybut id linków się nie resetował. Pozdrawiam. [edit] Już rozwiązałem problem usuwając onclick, oraz wpisując wewnątrz atrybutu id taki kod:
Ten post edytował gieb 11.11.2011, 11:17:34 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Moim zdaniem niepotrzebnie kombinujesz. Albo wszystko robisz w JS i AJAX, albo w PHP... nie wyrazilem sie precyzyjnie, wiec juz wyjasniam. Twoje rozwiazanie jest dobre, jak wczytujesz strony na dole AJAX-em.
Ja na Twoim miejscu zdjalbym JS i dalbym w linkach cos takiego: Wtedy po przeladowaniu strony, a w zasadzie podczas, sprawdzasz czy page=1 (w nastepnych linkach odpowiednio 2 i 3) i jezeli jest taka strona zaladowana, nadawany jest po prostu ID (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Kaloryfer 11.11.2011, 00:45:27 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 18:01 |