![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następującą strukturę tabeli produkty:
dane w tabeli są następujące: 1; ABC; prokukt 1; NULL; Czerwony | XL; 1; 2; ABC; produkt 2; obrazek.jpg; Czerwony | L; 0; 3; ABC; produkt 3; obrazek2.jpg; Zielony | XL; 2; 4; EFG; produkt 4; obrazek3.jpg; Zielony | XXL; 2; Mam wyświetlić wszystkie produkty serii ABC, które mają liość większą od zera oraz pobrać dla nich obrazki czyli wybieram produkty 1 i 3 ale nie wiem jak pobrać dla produkty nr 1 zdjęcie (jest ono zapisane w produkcie 2). Aby nie było za prosto mam porównać tylko po części tekstu czyli do linii: | Nie pytajcie mnie kto wymyślił taką strukturę, ale nie bardzo jest szansa na jakąkolwiek zmianę więc muszę zrobić to na tym co jest. Próbowałem z REGEXP'em ale nie udaje mi się to zrobić. Ma ktoś jakiś pomysł ? EDIT: Udało mi się rozwiązać, może więc komuś się przyda substring_index( p1.opcja, '|' , +1 ) = substring_index( p2.opcja, '|' , +1 )) Ten post edytował nizzre 11.11.2011, 01:13:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:32 |