![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić by po wysłaniu formularza treść ktora została do niego wprowadzona została automatycznie wyczyszczona?
w tej chwili po wysłaniu, treść nadal zostaje w formularzu...;/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wyglada Twoj plik z formularzem i skryptem? Moze po prostu przy wstawianiu <input> dasz parametr value=""
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
unset( $_POST ); po wysłaniu ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem podobny problem, osoby mi przesyłały ten sam formularz wiele razy podczas płatności. Zrobiłem 2 rzeczy, pierwsza blokuje przycisk po wciśnięciu (js znajdziesz z google) tak, że można go kliknąć tylko 1 raz do odświeżenia strony. Druga po przesłaniu formularza dodaj to:
Odświeży stronę po sekundzie, przez co nie będzie możliwości nigdy przesłać ponownie tego samego formularza, ponieważ po odświeżeniu się wyczyści. W url zamiast ./ wstaw url formularza bo w tym momencie przekierowuje na stronę główną. Uset-y jak najbardziej mile widziane, jednak mi przy tamtym serwisie nie pomagały a potrzebowałem na szybko jakieś rozwiązanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można również użyć jQuery i wyczyścić każdy np. 'input' po kolei
![]() 1. Po załadowaniu strony czyści pole formularza: Sekcja <head>
2. Po kliknięciu w 'guzik' czyści input 'tresc' Sekcja <head>
Sekcja <body> Mam nadzieję że komuś się przyda... ![]() Ten post edytował mitas 11.11.2011, 21:40:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:59 |