![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 5 Dołączył: 17.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam model User i chciałbym zorganizować tak klasy, aby pasowało.
Czyli tu jest: - Model User z getterami/setterami - Sprawdzenie czy to admin, user, gość - Nadanie mode t.j. wyżej - Dodawanie, usuwanie listowanie userów Rejestrując nową osobę wywołuję klasę User z atrynutem True. Czy napisać lepiej klasy osobno do rejestracji, sprawdzania czy istnieje, pobierania danych o użytkowniku wedlug id, nazwy czy jako rozszerzenie do klasy User lib wywoływać statycznie ? Jak zorganizować sprawdzanie czy to admin, user czy gość ? Sprawdzałem forum lecz nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy napisać lepiej klasy osobno do rejestracji, sprawdzania czy istnieje, pobierania danych o użytkowniku wedlug id bez sensuCytat czy jako rozszerzenie do klasy User lib wywoływać statycznie bez sensuKlasa ma tworzyc logiczna calosc, domyslam sie ze jezeli rozdzelisz te metody na rozne klasy to kazda z tych klas bedzie miala po 1 metodzie, sam sobie odpowiedz na pytanie czy to ma sens. Ten post edytował lukaskolista 11.11.2011, 08:44:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 08:30 |