![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie mam następujący problem, na niektórych serwerach
funkcje systemowe typu exec, czy passthru sa zabkowane więc, normalnego pinga nie wykonam. I tu pojawia się pomysł z wykorzystaniem gniazd tyle tylko że coś takiego :
zupełnie nie działa, ma ktoś z was może pomysł co robię źle ? Ten post edytował carramba 6.07.2004, 15:18:08 -------------------- long hard road out of hell
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy przypadkiem ping nie siedzi na porcie 7 ?
Poza tym musisz wyslach bodajze \0 na ten port i czekac na zwrot. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zajzalem w trzewia boga manuala i ujzalem stwora:
trzewia jego nie powiedziala co zrobic, to juz musisz sam zadecydowac, ja tylko pokazalem -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Seth @ 2004-07-06 20:03:06) Czy przypadkiem ping nie siedzi na porcie 7 ? Gwoli ścisłości, ping dziala na protokole ICMP a nie TCP/UDP, w ICMP nie ma portow.. a rozwiazanie widze juz podal Sh4dow -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Hamburg / Darlowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat rozwiazanie widze juz podal Sh4dow tylko gdy jest włączona funkcja socket_create() . Mam pecha
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeszukaj manuala moze cos znajdziesz, najbardziej wartosciowe sa komentarze
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Hamburg / Darlowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem kilanaście skryptów do pingowania . żaden na moim servie nie działa . Na localu i kilu testowych kontach działały .
Czy funkcjie pingujące są niebezpieczne czy jaki diabeł ?. Dlaczego providerzy wyłączają je .? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy funkcja mail jest niebezpieczna?? A jest czesto wylaczana na darmowych kontach... (spam, of course)
A może skoro funkcje są pozamykane, to może warto skorzystać z jakiegoś zdalnego skryptu? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
very nice działa jak należy, bardzo dziękuje.
hmmm rozumiem ze blokowanie exec jest konieczne, ale czasami amdinistratorzy systemow po prostu przeginają z tym bezpieczeństwem. -------------------- long hard road out of hell
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mialem podobny problem, musialem sprawdzic jakie serwery GG dzialaja. Uzywalem podobnego skryptu, lecz nie dzialal lub zle dzialal. Okazalo sie ze trzeba tylko zmienic port na 8074
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:30 |