![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Kokosz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam problem taki jak w tytule - mianowicie, jak mogę wyświetlić na dowolnej podstronie nick zalogowanego usera? Korzystam z tego skryptu rejestracji i logowania - http://webmade.org/porady/sesje-php-system-logowania.php To moja przykładowa podstrona i w jaki sposób wyświetlić jego nick? Proszę o jakiś przykład, lub wytłumaczone w sposób łopatologiczny : ) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro zapisujesz że ktoś jest zalogowany i pobierasz wartość z sesji zalogowania to zapewne pobierasz również nick z sesji lub z bazy? To w czym problem?
-------------------- |
|
|
--Kokosz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
no właśnie problem z tym że jestem kompletnie zielony. Możesz rzucić okiem na ten skrypt i powiedzieć jak to zrobić? Lub ktoś kto wie jak to zrobić?
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Ten kod:
zamień na:
A następnie dodaj w miejscu, gdzie chcesz wyświetlić nick zalogowanego usera: -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
--Kokosz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
pułapka ! ten kod nie działa dobrze. Wyrzuca ciagle "Podales zle dane" przy probie logowania.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
pułapka ! ten kod nie działa dobrze. Wyrzuca ciagle "Podales zle dane" przy probie logowania. A weź po tym:
dodaj: i wklej tu co pokazało. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
--Kokosz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To jeszcze przed tym var_dump($row) dodaj:
i wklej wynik. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
--Kokosz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ehhh, kurczę, tak to jest po 16 godzinach przed kompem, człowiek nie widzi rzeczy oczywistych.
W tym fragmencie, co Ci podałem wcześniej:
zamień na -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
--Kokosz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
no kurczę ! teraz działa jak natura chciała
![]() |
|
|
![]() ![]() |