![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam problem . Posiadam stronę na serwerze dedykowanym leaseweb.com , strona jest w php wykonana na szablonach xtemplate . Strona od kilku dni ciągle pada, generuje codziennie ruch około 20 000 użytkowników. Nie wiem dlaczego pada apache , mam cacheowanie bazy i plików ale to nie pomaga. Jak mogę zdiagnozować który plik generuje największe zużycie pamięci serwera. Jest jakiś monitoring zużycia pamięci przez pliki czy coś takiego?
Macie jakiś pomysł. Dzięki i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 18 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Koszalin/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprofiluj kod np xdebug-iem i będziesz wiedział co sie dzieje. Apache nie daje w logach żadnej informacji o swojej śmierci?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz linuxa pobaw się htop sprawdź co najwięcej ci ssie. Jak masz zainstalowane php? Jako moduł, fast cgi, czy cgi? Generalnie apache nie należy do najlżejszych serwerów, to też swoje robi..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz linuxa pobaw się htop sprawdź co najwięcej ci ssie. Jak masz zainstalowane php? Jako moduł, fast cgi, czy cgi? Generalnie apache nie należy do najlżejszych serwerów, to też swoje robi.. Czy htop może analizować pliki mojej aplikacji czy tylko pliki systemowe na serwerze? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
htop to jest coś ala menadżer zadań i masz tam jaki proces ile zużywa procesora pamięci itp. nie mniej nie odpowiedziałeś na kolejne pytania, jak masz zainstalowane php ? Jaki to jest serwer (ile tam masz pamięci, jaki procek)
|
|
|
![]()
|
|
najnowszy php 5, procesor 2 x Quad Core E5620 , 8GB DDR3 , fast cgi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
komputer dosc mocny jak na obslugiwanie jednej strony nawet z odwiedzinami 20tys userow/dzien
apache mimo ze nie nalezy do najlzejszych jak ktos powiedzial powinien taka liczbe udzwignac byc moze pada baza ? jakie wartosci dla makymalnej liczby polaczen itd? czy wczesniej serwer obslugiwal tyle samo userow czy dopiero teraz ruch sie zwiekszyl i serwer zaczal zdychac? najlepiej przedstaw pliki konfiguracyjne baz i apacha -------------------- NET-atak.pl -Strony internetowe kielce
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 23:15 |