![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze stylem hover, który mi nie działa. Mam menu poziome i chcę na nim uzyskać ten efekt. Niestety przy użyciu obrazka nie działa, natomiast jak używam samego koloru to jest ok. Zauważyłem też, że dopóki nie dopiszę float:left do #topnav ul li (czyli dopóki menu jest pionowe) to hover ładnie działa.
Kod #topnav{ background: #0E192D url(../images/menu.png) top repeat-x; height: 54px; width:980px; margin: 0px; padding:0px; font-weight: bold; } #topnav ul { margin: 0px 0px 0px 11px; padding: 0; width: auto; float: left; list-style-type:none; } #topnav ul li { float: left; margin: 0; padding: 0; height: 54px; position:relative; } #topnav ul li a:hover { background: url(../images/hover.png); } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadaj elementom li styl display: inline-block;. Atrybut background potrzebuje nieco więcej parametrów. Do podmiany obrazka użyj background-image.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 29.03.2011 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw zdefiniuj
-------------------- http://szkolahtml.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:48 |