![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na stronie formularz który mi wpisuje dane do plików csv ja to sobie potem edytuje w accesie. Czy można to w jakiś sposób zamieńić na bazę mysql, aby nie musieć tego drugi raz wpisywać w phpadmin. Czy istnieje jakiś program który zrobi to bezboleśnie. Chodzi o to że chciałbym to robić nadal w accesie a potem po prostu podmienić bazę. a może da się to jakoś zrobić w samym phpadmin.
Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli sie nie mylę możesz z Accesa jak i phpMyAdmina exportować wszystko do plików txt. Więc migracja poprzez txt.
Nie jestem pewien co do myadmina. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 7 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenosić dane na "serwetkach" czyli plikach tekstowych każdy kto operuje na bazach danych musi umieć. Jeśli przenoszenie jest częste to polecam zainstalowanie sterwnika ODBC. Wtedy tylko wchodzisz do tabeli w msaccesie, wybierasz opcję export, wybierasz komputerowe źródło danych i gotowe.
W drugą strone jest prościej - msaccess może dynamicznie podpinać tabele z mysql'a przez ODBC i wykorzystywać je tak samo jakby istniały w bazie msaccess. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wam, za odpowiedź, proste jak słońce rzeczywiście. Po prostu phpadmin mam zainstalowane od tygodnia i zbazami też niewiele większe doświadczenie i jakoś nie wiedziałem że można do amina zaimportować pliki txt.
Kurczę chyba byłem ślepy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) (wielki napis na dole ekranu po metrowym przewijaniu) Dzięki, teraz wszystko działa pięknie no będzie dzialać. Pozdrawiam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:54 |