Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Migracja z acces do mysql? how?
behamot

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam na stronie formularz który mi wpisuje dane do plików csv ja to sobie potem edytuje w accesie. Czy można to w jakiś sposób zamieńić na bazę mysql, aby nie musieć tego drugi raz wpisywać w phpadmin. Czy istnieje jakiś program który zrobi to bezboleśnie. Chodzi o to że chciałbym to robić nadal w accesie a potem po prostu podmienić bazę. a może da się to jakoś zrobić w samym phpadmin.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
sztosz

-----

Jeżeli sie nie mylę możesz z Accesa jak i phpMyAdmina exportować wszystko do plików txt. Więc migracja poprzez txt.

Nie jestem pewien co do myadmina.
+Quote Post
Indeo

-----

Przenosić dane na "serwetkach" czyli plikach tekstowych każdy kto operuje na bazach danych musi umieć. Jeśli przenoszenie jest częste to polecam zainstalowanie sterwnika ODBC. Wtedy tylko wchodzisz do tabeli w msaccesie, wybierasz opcję export, wybierasz komputerowe źródło danych i gotowe.
W drugą strone jest prościej - msaccess może dynamicznie podpinać tabele z mysql'a przez ODBC i wykorzystywać je tak samo jakby istniały w bazie msaccess.
+Quote Post
behamot

-----

Dzieki wam, za odpowiedź, proste jak słońce rzeczywiście. Po prostu phpadmin mam zainstalowane od tygodnia i zbazami też niewiele większe doświadczenie i jakoś nie wiedziałem że można do amina zaimportować pliki txt.
Kurczę chyba byłem ślepy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) (wielki napis na dole ekranu po metrowym przewijaniu) Dzięki, teraz wszystko działa pięknie no będzie dzialać.
Pozdrawiam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:54