![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc. Mam problem, nie potrafie odczytac po stronie php obiektu JSON ktory chce przeslac Jquerym po wcisnieciu guzika. Probowalem juz wielu rozwiazan jednak bez sukcesow. Moze ktos pomoc, jakims prostym rozwiazaniem?
function addComment() { var comment = { 'text' : $('#comment_text_box').val(), 'target' : 'jklfdsajkfdsajkdfk', 'targetId' : '85' }; comment = $.toJSON(comment); // probowalem serializacji i innych wynalazkow i nic ![]() $.ajax({ 'type' : 'POST', 'url' : 'ajax/events.php', 'dataType' : 'json', 'data' : comment, 'success' : function(data){ }, 'error' : function(XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) { } }); return false; }
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Zobacz sobie, co zwraca json_decode(), zwłaszcza z ustawionym drugim parametrem na 'true' http://php.net/manual/en/function.json-decode.php
Powód edycji: [blooregard]:
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm, okazuje sie ze problem lezy jeden krok wczesniej. Otoz jak mam <td><input type="submit" id="submit_comment" value="submit_comment" name="dupa" onclick="java script:addComment();return false"></td> mam tu funckje return false aby mi Jquery nie przeladowal strony tylko jechal z ajaxem , lecz PHP nie rozpoznaje if ($_POST['dupa']) przez ta komentde. Jak zatem zablokowac poprawnie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może dodaj w jQuery w $(document).ready(function()
Kod $('#submit_comment').submit(function() { alert('Handler for .submit() called.'); //tutaj Twoja funkcja/akcja/czy co tam potrzebujesz return false; }); .submit() Ten post edytował chomiczek 9.11.2011, 13:55:57 -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 12:52 |