![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witajcie - próbuję pobrać wartość z okienka:
okienko zwaraca wartość:
niestety z tego co czytałem pod Operą nie ma showModalDialog :/ Czy ktoś obszedł ten problem? Znalazłem coś takiego ale niestety nie wiem jak tego użyć :/ może jest jakieś inne / prostsze rozwiązanie ? okienko nie musi być modalne (wystarczy aby było i zwracało wartość) Ten post edytował TomASS 6.11.2011, 13:28:54 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężka sprawa - opera tego na pewno nie wspiera - ewentualnie z koniecznością potwierdzenia przez usera albo zmianą w configu ;/ Zawsze możesz pokombinować z akcją typu:
jeżeli okienko jest otwarte i zrobi się cokolwiek w głównym (kliknie, przewinie itp) to wraca do otwartego okienka (focus). -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardziej chodzi mi o zwrócenie wartości niż jego modalność.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nie widzę tego ;P Co to ma robić mniej-więcej co ma zwracać. Najlepiej jest w tym otwartym okienku po zakończeniu jakichś tam operacji po prostu wywołać jakąś funkcję z okienka-rodzica (window.opener) i zamknąć okienko - nie czuje za bardzo co chce uzyskać :/
Ok ogólnie to robi się to tak:
To wywołujemy w głównym okienku i otwieramy nowe.
To wywołujemy w otwartym okienku (dziecku) po wykonaniu jakichś operacji wywołujemy funkcję z głównego okna i zamykamy dziecko. W funkcji przekazujemy wartość z okienka otwartego do głównego. Ten post edytował Sephirus 7.11.2011, 11:34:04 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
mam kod w rodzicu, który powinien otrzymać nazwę pliku z okienka rodzica:
tak jak napisałeś, to :
x zostanie zwrócone nam w momencie utworzenia okna [object.window] w przykładzie powyżej mam w zmiennej wartość która jest "window.returnValue" i przekazywana dopiero w momencie zamknięcia oka. Tylko showModalDialog nie działa pod operą :/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No ja rozumiem ale można to zamienić na tą wersję co napisałem.
To nie X masz odczytać tylko przy zamykaniu okienka (nie wiem na przykład przy podaniu nazwy pliku) odwołujesz się do jakiejś wcześniej zapisane funkcji z głównego okna tak jak pisałem w poprzednim poście przy pomocy "opener". Musiałbyś podzielić tą swoją funkcję na dwie - pierwsza otwierałaby tylko okienko, druga w argumencie przyjmowała by tą nazwę pliku i szła dalej. -------------------- If you're good at something, never do it for free.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:22 |