![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem ze skryptem uploadu.
Słowem wstępu, piszę skrypt uploadu oparty na SWFUpload (SWFUpload.org). Ogólnie nie było problemów, pojawił się dzisiaj i nie wiem co z tym zrobić. Otóż wszystko działało ładnie pięknie. Jednak dzisiaj, po drobnych modyfikacjach, które wg. mnie nie powinny mieć wpływu na działanie całości (bo nie modyfikowałem samego uploadu, tylko coś innego), gdy próbuję wysłać jakiś plik, wywala mi błąd, z debuggera Kod SWF DEBUG: Event: uploadProgress: File ID: SWFUpload_0_1. Bytes: 454656. Total: 454656 Czytałem o tym błędzie ale nie mam pojęcia co z tym zrobić.SWF DEBUG: Event: uploadError: HTTP ERROR : File ID: SWFUpload_0_1. HTTP Status: 302. Error Code: HTTP Error, nazwa pliku: jakiś_tam_plik.doc, Wiadomość: 302 Co może mieć na to wpływ i dlaczego może nie działać? Ten post edytował cisu 5.11.2011, 21:23:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyobraź sobie, że zanim tu napisałem to szukałem rozwiązania właśnie przez google, ale nie znalazłem nic co by zadziałało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To albo źle czytasz, albo nie rozumiesz co czytasz.
Co to jest 302? Na Wiki znajdziesz. Na ichnim forum zresztą masz wytłumaczone dlaczego się taki błąd pojawia - kilkanaście postów, wszędzie to samo. Ehhh, myślenie w narodzie zanika. |
|
|
![]()
|
|
Ja rozumiem co tam jest napisane, ale nie wiem jak mam się z tym odnieść do mojego konkretnego problemu. Próbowałem z htaccess kombinować, ale na próżno. W sumie to w ogóle nie powinno się dziać, bo prędzej nic takiego nie miałem, dopiero dzisiaj coś świruje. Przejrzałem kilkanaście stron z google i o samym błędzie i o tym błędzie w swfupload, ale nigdzie nie znalazłem konkretnego rozwiązania problemu, dlatego napisałem tutaj. Sorry, ale w ogóle nie pomagacie.
//// Nie korzystam z żadnych frameworków php, jedyne co używam to jQuery i właśnie swfupload. //// Teraz działa jeszcze lepiej, dalej pokazuje błąd ale pliki wrzuca i rekordy do bazy dodaje, pliki można pobrać i jest ok ale pokazuje błąd. Dalej nie wiem co z tym zrobić. Ten post edytował cisu 5.11.2011, 23:03:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Są lepsze skrypty niż ten zapyziały swfupload, np. plupload który RZĄDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak coś modyfikowałeś i teraz źle działa to źle to zrobiłeś.Napisałbyś przynajmniej jaką modyfikację przeprowadziłeś ,czego dotyczyła,za ogólnikowo to opisałeś.
Sprawdź dokładnie firebugiem skrypty klienckie,może tam gdzieś jest problem. Trudno się wypowiedzieć,jak tak mało szczegółów. |
|
|
![]()
|
|
Ok temat do zamknięcia, sorry za kłopot, znalazłem błąd, ale nie powiem gdzie bo to był błąd w moim kodzie, więc nikomu nic to nie da.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 08:34 |