![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 4.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam własny skrypt na mailboxa ale to mało ważne. Problem jest w tym że nie rozpoznaje on liter. Np mój nick to ,,facet". Gdy wyśle wiadomość do ,,facet" to dochodzi i mogę ją odczytać. Gdy wyśle wiadomość do ,,Facet" (z dużej litery) to dochodzi wiadomość lecz skrypt pokazuje że nie mogę jej odczytać. Co zrobić by rozmiar liter nie miał znaczenia? Dodam że przy rejestracji jak mam użytkownika facet to nie mogę już dodać FaCeT bo owy już istnieje więc wszystko jest w porządku. Proszę o pomoc! Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
I my wróżki mamy to wywróżyć? Rozumiemy, że Twój kod, to jakaś tajemnica?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 4.05.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie sądziłem że kod jest wam potrzebny. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nie działa.
Cytat będzie rozróżniać wielkość liter... Właśnie chodzi o to żeby nie rozpoznawało ;o Chodzi mi to że jak ktoś ma login Mężczyzna to bez różnicy czy wpiszesz MęŻczyzna / Mężczyzna czy MĘŻCZYZNA to i tak do niego dojdzie. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 10 Dołączył: 1.03.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz by wyszukiwało bez uwzględnienia wielkości liter, to po prostu wstawiaj do tablicy jedynie wartości z małych liter i przy selecie rób:
Ten post edytował piotr.kazmierczak 5.11.2011, 14:43:01 |
|
|
![]()
|
|
Cytat to po prostu wstawiaj do tablicy jedynie wartości z małych liter Niestety nie mogę wprowadzić tylko małych liter ponieważ użytkownicy mogą rejestrować konta z takimi nazwami jakie chcą. Mogą być i duże i małe a mi chodzi o to żeby skrypt mailboxa ignorował rozmiar liter a brał pod uwage tylko samą nazwę. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:07 |