![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zastanawiam się nad zakupem serwera reseller. Zależy mi najbardziej na stabilności oraz na szybkości działania (przede wszystkim). Stwierdziłem, że żeby podjąć świadomą decyzję (waham się miedzy 5 firmami) muszę przetestować każdy serwer w okresie próbnym. Chciałem napisać skrypty które będą męczyć serwer i mierzyć czas pracy. Myślałem o kilku wersjach:
- przygotować sporą bazę i zadawać jej mnóstwo zapytań - wrzucić na serwer kilkanaście dużych zdjec i zobaczyć jak szybko się wczytują - wrzucić bardzo dużo małych zdjęć na stronę i zobaczyć jak się szybko strona wczytuje itp - przygotować skrypt który będzie męczył serwer obliczeniami matematycznymi Testy oczywiście przeprowadzane na wszystkich serwerach w różnych porach dnia i tygodnia Taka jest moja pierwsza koncepcja. Teraz pytania: - jest na sieci może juz jakis serwer kiler - co by nie pisać samemu ? - czy mój plan testów jest ok czy ma jakieś niedociągnięcia ? - ... wasze sugestie ? #1 Update Ten post edytował brayan.tr 5.11.2011, 11:52:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 06:42 |