![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Robię wszystko zgodnie z: http://developers.facebook.com/docs/refere...ugins/comments/ Umieszczenie czegoś takiego na stronie nie działa - nic się nie wyświetla: Gdzieś znalazłem i zrobiłem w taki sposób:
Ale również nie do końca to działa, rozmiar okienka jest ograniczony - wysokość, komentarze cały czas się ładują bez przerwy. Możecie sami to zobaczyć wklejając kod do np. notatnika. Wie ktoś jak to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 10 Dołączył: 1.03.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo widzę problem. Na chromie komentarze zachowują się normalnie. Bez ładowania się o którym mówisz. Co do wysokości nie możesz jej zmienić parametrami, co najwyżej liczbą postów. Jeżeli koniecznie chcesz mieć ustaloną wysokość to możesz dać komentarze w diva.
W ten sposób będzie można to scrollować. Ten post edytował piotr.kazmierczak 5.11.2011, 12:07:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zobacz:
(IMG:http://s5.ifotos.pl/img/fbpng_rphrshr.png) A powinno się wyświetlać tak jak tutaj: http://developers.facebook.com/docs/refere...ugins/comments/ Dodatkowo na IE, to przeglądarka wgl. się zawiesza przy tym. Ten post edytował arkos 5.11.2011, 12:14:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 10 Dołączył: 1.03.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz tak samo to wywal: data-colorscheme="dark"
Jeżeli ustawisz overflow-x : scroll to będzie ucięte. Ten znacznik facebookowy nie przewiduje wysokości bo nie wiadomo jakiej wysokości będą same komentarze. Jeżeli musisz mieć ustaloną wysokość użyj tak jak napisałem overflow-x, dodaj tylko do diva jakiś border i padding by było ładnie. |
|
|
![]()
|
|
Tak, tylko że ja nie ustalam żadnej wysokości ani nic.
Umieszczam w pliku .html dokładnie ten sam kod, który podałem w pierwszym poście, tam nie ma żadnego pliku css ani nic. Dodatkowo definiując data-colorscheme="dark" kolor powinien być szary, a nie jest. Nie wiem co tutaj jest wgl. źle. @edit Może w tym tkwi jakiś problem: Ten post edytował arkos 5.11.2011, 12:22:22 |
|
|
![]()
|
|
To nie jest trudne. Masz gotowy widget od facebooka. Jeżeli nie działa na IE to bywa nic z tym nie zrobisz. Co do koloru szarego to po prostu dodajesz styl.
Sam kod jest ok. Edit: ten <script> to możesz wywalić Ten post edytował piotr.kazmierczak 5.11.2011, 12:25:35 |
|
|
![]()
|
|
Może, muszę stworzyć aplikację?
|
|
|
![]()
|
|
Nie, nie potrzebujesz aplikacji.
http://fishcode.pl/test.php tutaj wystawiłem te komentarze. Sprawdziłem je na chromie i IE 7, działają na obu. Nie wiem, za bardzo co chcesz osiągnąć z tym widgetem więc ciężko mi jest pomóc. |
|
|
![]()
|
|
No i tutaj, gdzie podałeś wyświetla się idealnie, tak jak chcę.
Może problem jest dlatego, że nie wgrywam tego na serwer tylko robię to w ,html i na kompie odpalam zwykle w przeglądarce. Zaraz zobaczę na serwerze. @edit działa Dziwne, że na kompie nie działa hmm, ale to nie problem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A orientuje się ktoś może jak dodać opcję moderacji? Stworzyłem aplikację, wygenerowałem na nowo kod:
Otrzymałem numer aplikacji: 172859566137405 Ale nie mogę usuwać komentarzy innych osób. Ten post edytował arkos 5.11.2011, 12:42:52 |
|
|
![]()
|
|
Na stronie na która wskazuje data-href="twoja_strona.pl" dodaj <meta property="fb:admins" content="{TWÓJ ID USERA FACEBOOKA}"/>
|
|
|
![]()
|
|
Nic to nie daje próbowałem wiele, nawet dodanie: <meta property="fb:app_id" content="172859566137405"/>
A opcje administracyjne powinny być od razu jak jest się zalogowanym na FB. Ten post edytował arkos 5.11.2011, 13:41:23 |
|
|
![]()
|
|
a dodałeś odpowiedzi adres w data-href ?
Bo tam musi być adres twojej strony. Inaczej nie zadziała. |
|
|
![]()
|
|
Co masz na myśli mówiąc odpowiedni?
Dodaję w taki sposób: Cytat <div style="margin-right: 11px;" class="fb-comments" data-href="jakastronka.pl" data-num-posts="5" data-width="667" data-colorscheme="dark"></div> PS. Chcę mieć na stronie kilka formularzy z komentarzami. Ten post edytował arkos 5.11.2011, 14:41:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:03 |