![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , mam pytanie odnośnie modyfikacji szablonu a konkretnie artykułu , chodzi o to , ze chcialbym w danym artykule zienic tło ale jednoczesnie chciałbym aby domyslny plik css w reszcie stron pozostał niezmieniony , i teraz pytanie jak to zrobić , byłbym wdzięczny za pomoc plik ktory chcialbym zmienic wyglada tak :
.template_container { background: repeat-y 65% 30px red; po czym na dole musze wlasnie ten artykuł dac ale bez koloru czyli : .template_container .kolor { background:transparent; } i tutaj pojawia sie problem gdyz artukul daje w div-a czyli <div class="kolor"> .. </div> , ale niestety gdy dam w .template_container color na jakis np red, white a w pliku .template_container .kolor kolor np blue to wszystko sie zgadza zmienia sie na blue ale co wtedy kiedy chcialbym zachowac regułe dla wszystkich innych czyli .template_container { background: repeat-y 65% 30px red; ale dla zmiennej .kolor dac tlo na transparent , tutaj nic nie pomaga , nie wiem czy w css jest jakas reguła która mogła by to zmienic , prosze o pomoc z góry dziękuje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
div.kolor { background:none !important; } Ten post edytował Niktoś 4.11.2011, 17:26:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm , no właśnie to też nie zadziałało dałem ten !important tak jak mówiłeś ale zadziałało to tylko wtedy kiedy zamiast background:none !important , dałem background:yellow !important
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zapomniałem dodać ,że usuwanie tła,oraz użycie transparent nie działa dla elementów blokowych,tylko display:inline.
A podmiana na inne tło nie wystarcza? |
|
|
![]()
|
|
hm no to kurcze mam problem , wlaśnie musze mieć zawsze kolor w tylko w tym musze miec transparent , hm to nie wiem co wymysleć
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 29.03.2011 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmien klase i parametry
i zmien na nowa klase w html ![]() -------------------- http://szkolahtml.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:06 |