![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
zawsze do walidacji formularzy stosowałem następujący skrypt js:
Który do dziś działał bez zarzutu, no właśnie do dziś... Teraz ogólnie też działa dobrze, ale w przypadku gdy wypełnię tylko pole "od" lub "doo" skrypt uznaje, że pozostałe pola także są wypełnione i przepuszcza wypełniającego dalej. Dziwne i zapewne jest jakiś mały pycznik, którego ja siedząc i patrząc w ten kod już kolejną godzinę nie widzę. Będę bardzo wdzięczny jakby ktoś rzucił na to świeżym okiem i powiedział mi gdzie jest błąd. Z góry wielkie dzięki! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak jest z przeglądarkami? pod każda to teraz źle działa?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, pod każdą tak samo (z błędem) sprawdziłem przed chwilą dla pewności na czterech przeglądarkach.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem szczerze - to jest dziwne...
Mogę jedynie pomóc tak: Masz FireBug'a? Daj w tej funkcji tak by niepatrzyła na walidację i zawsze wywalała return false (by się form nie wysyłał) i zrób debug przy każdy sprawdzaniu typu:
Dodatkowo możesz wyświetlać pole.value aby zobaczyć czy tam nie ma czegoś z palca... Dałbym też console.log w funkcji error i na końcu validation2 by sprawdzić wartości. I jeszcze jedno - mógłbyś wrzucić kod HTML w formie HTML? po wyrzuceniu przez PHP? najlepiej wrzuć to na jsfiddle.net to pogrzebie w tym |
|
|
![]()
|
|
FireBuga mam, ale szczerze mówiąc średnio potrafię z niego korzystać, z jsfiddle.net też za bardzo nie umiem skorzystać, gdyż nie mogę tam o dziwo wkleić kodu html, po prostu się nie wkleja, albo totalna lama ze mnie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
W związku z tym wklejam poniżej czysty html i proszę o dalszą pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Ok... ;P Daj mi 10 minut (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
EDIT: ... hmmm kombinowałem na wszystkie sposoby... i twój kod ... działa dobrze pod każdą przeglądarką :/ Chyba nie wiem wszystkiego :/ Ten post edytował Sephirus 4.11.2011, 14:38:08 |
|
|
![]()
|
|
Heh, no to rzeczywiście dziwne. Ale wielkie dzięki za info to bardzo cenna informacja. Tym razem dodałem do formularza rozwijane kalendarze onClick="showKal(this)" właśnie w tych polach "od" "doo" może to one powodują problem... Zaraz pokombinuję i dam znać czy to było to. Jeszcze raz dzięki!
Moje przypuszczenia się sprawdziły, wywaliłem te rozwijane kalendarze i jest ok. BTW może polecicie jakieś mniej konfliktowe gotowe kalendarze? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:48 |